NKOMs nye målinger bekrefter at Helsedirektoratet kjemper mot virkeligheten

Helsedirektoratets begrunnelse for å nekte leger å skrive ut attester for fritak av smartmålere er uholdbar. Begrunnelsen er enda mye dårligere enn jeg først trodde, og gir NVE støtte i kampen for et mer helseskadelig miljø:

I min bloggpost 15.3.2018 tok jeg for gitt at Helsedirektoratet la konklusjonene i NKOMs nye målerapport fra januar 2018 til grunn (NKOM 2018), men at Helsedirektoratet ikke hadde forstått hva tallene i den faktisk viser. NKOMs rapport konkluderer nemlig med at strålingen fra målerne de har målt, holder seg godt innenfor de norske grenseverdiene. Men samtidig bekrefter målingene som NKOM gjengir i rapporten, at EMF-Consults målinger er korrekte: De viser at strålingen er langt kraftigere enn Statens strålevern har påstått i sitt lille to-siders «Stråleverninfo 09/17» fra sommeren 2017: strålingen er langt kraftigere enn WiFi, og den er svakere enn GSM, men sterkere enn fra 3G og 4G mobiltelefoner. (Dessuten kan den ikke slås av.)

NKOMs rapport er forøvrig helt uegnet til å bedømme helserisikoen fra smartmålere, ettersom den ikke sammenholder funnene med biologisk relevante standarder (EUROPAEM 2016, Baubiologie-Maes 2015, Europarådets anmodning, m.fl.). Den analyserer heller ikke hva pulsingen fra målerne skaper av lave frekvenser, og analyserer målere som ser ut til å ha gammel programvare ombord (bloggpost 15.3.2018).

Men det var altså ikke NKOMs målerapport Helsedirektoratet viste til: meldingen Helsedirektoratet har lagt ut på sine nettsider, viser til nettopp dette skrøpelige «Stråleverninfo 09/17» – et notat som for lengst er plukket fra hverandre for sine feilaktige og misvisende påstander om strålenivåer (Fake news fra Strålevernet», 24.08.2017). Og så viser Helsedirektoratet til den gamle FHI-rapporten fra 2012, laget av et utvalg med en slagside som Titanic.

Les hele resten av saken i Einar Flydal’s blogg

 

Felles løft til felles nytte

Om Redaksjonen 109 artikler
Nettsiden er et folkeinitiativ for å påpeke KEISEREN UTEN KLÆR i AMS-smartmålersaken og i den EMF-relaterte helse- og miljøskandale som nå bygger seg opp i Norge og internasjonalt. Statens Strålevern, NVE og andre myndighetsorganer har ikke fulgt med i timen i forhold til nyere forskning som til fulle avdekker og dokumenterer hvor farlig disse AMS-målerne og EMF-stråletåka i realiteten er. I tillegg blir vi påtvunget en privatlivskrenkende overvåkningsdings i sikringsskapet. Dette kan vi ikke akseptere fra våre egne myndigheter. Folkeaksjonen er herved startet.

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.