Bioelektrisitet

Å ignorere og fornekte skadelige effekter av kunstig menneskeskapt mikrobølgestråling og EMF er å stikke hodet i sanden.

Av Nils Leidal

Vi vet at nervesystemet er av elektrisk karakter og at hjertet slår på grunn av elektrisk impuls fra sinusknuten. Våre hjerter er en sender som kan registreres et godt stykke unna. Det foregår ionevandring over cellemembranen hele tiden, for at cellene skal få næring og for at de skal bli kvitt avfallsstoffer. Vi vet også at akupunkturpunkter og refleksologiske soner har lavere elektrisk motstand enn omgivelsene og kan registreres med et elektro-akupunktur apparat. Et slikt apparat er i prinsippet et ohm-meter som måler elektrisk motstand eller ledningsevne.

Til tross for dette er det et faktum at vestlig medisin har viet liten oppmerksomhet til mennesker som bioelektriske vesener. Fokuset er på biokjemi og ikke på biofysikk. Vi er gjennom x antall tusen år tilpasset den elektromagnetiske virkeligheten i naturen (Mellom jordens eget magnetfelt, ionosfæren og den kosmiske bakgrunnsstrålingen). Stort sett har vi vært i fysisk kontakt med planeten og fått inn jordens egenfrekvens. Når vi fikk gummisåler under føttene (selv lærsåler gir en viss ionevandring) og elektrisitet og elektromagnetisme inn i hverdagen ble vår fysiske virkelighet en helt annen…

Bioelektrisiteten i kroppene våre er i våre dager under angrep og forstyrres av stråling fra mange kilder.

Når noen tåler mer og andre mindre stråling er det fordi vi har forskjellige nivåer av mineraler og tungmetaller i kroppen, forskjellig kosthold/matkvalitet, at vi har forskjellig grunn-konstitusjon, forskjellig metabolisme, og er i ulik grad sensitive for energier generelt.
Vi påvirkes alle negativt av stråling og det svekker vår helse og nedsetter vår yteevne og vårt energinivå. Vi tåler mindre jo mer stråling vi er utsatt for og for noen er det hovedårsaken til at helsa kollapser på forskjellige måter.

Winfried Otto Schumann in 1974 - By Marcovalerio m - Own work, CC BY 3.0
Winfried Otto Schumann in 1974 – By Marcovalerio m – Own work, CC BY 3.0

Det er nærliggende å tro at mennesker fungerer optimalt i det fysiske miljøet vi har levd i på denne planeten siden tidenes morgen. Vi har gått, stått, ligget og klatret i direkte kontakt med planetens egenfrekvens som har ligget på ca 7,83 Hz helt opp til våre dager. Det var professor i sterkstrøm og fysikk Winfried Otto Schumann som i 1952 oppdaget at jordens egenfrekvens ligger på 7,83 Hz. Denne frekvensen har i våre dager begynt å øke, og det faller sammen med andre radikale forandringer i resten av universet. Noen mener at disse endringene vil gi oss mennesker en høyere bevissthet!

At menneskekroppens fysiologi innbefatter masse elektrisk aktivitet vet vi fra blant annet Robert O. Becker som skrev boken The body electric i 1985 og boken Cross currents med undertittel The Promise of Electromedicine, the Perils of Electropollution.

Vilhelm Schjelderup var pioner på dette området i Norge og allerede i 1987 kom boken Elektromagnetismen og livet. Boken ECIWO biologi av samme forfatter omhandler også bioelektrisitet og de kraftfulle terapeutiske mulighetene med refleksologi og akupunktur.

Men først i 1998 satt en pensjonert kabel-TV direktør ved navn Clint Ober på en benk i Sedona, Arizona. Han la merke til at alle de forbipasserende gikk med syntetisk plast eller gummi såler. Han lurte på om slikt fottøy, som i økende grad hadde erstattet skinn siden 1960-tallet, kunne påvirke helsen.  Spørsmålet dukket opp fordi plast og gummisåler isolerer folk fra den naturlige elektriske overflaten fra Jorden. Alle elektriske systemer i våre hjem, bedrifter og bransjer, er stabilisert og beskyttet i form av jording. Da er det jo ironisk at vi ikke beskytter og jorder oss selv.

Han lurte på om dette energifeltet også kunne beskytte helsen til mennesker. Clint Ober visste ikke den gangen at dette enkle spørsmålet ville sette i gang mange år med forskning som har resultert i flere vitenskapelige studier som involverer biofysikere og elektrofysiologer, leger og idrettsfysiologer.

Studiene har produsert fascinerende bevis som viser at direkte tilknytning til jordas energi har en kraftig og positiv innflytelse på kroppen.

Mange har erfart at jording og skjerming av stråling forandrer livet i positiv retning på veldig kort tid. Kroniske betennelser forsvinner, sår som ikke vil gro helbredes, man sover bedre osv. En rekke medisinske parametere forandrer seg umiddelbart ved jording. Blant annet så endres viskositeten i blodet! Det kan bety at alle celler får mere næring og oksygen og at mange funksjoner normaliseres, men det kan også bety at man kan slutte med f eks blodfortynnende medisiner.  For mer informasjon om disse funnene anbefales boken Earthing som er skrevet av Clint Ober, Dr. Stephen Sinatra og helseskribent Martin Zucker.

De fleste av oss er altså avskåret fra den frekvensen som er optimal for oss og som vår fysiologi er tilpasset. Det vi imidlertid utsettes for er strålig fra mange forskjellige elektriske og elektroniske innretninger. Wifi, mobiltelefoner, mobilmaster, mikrobølgeovner og induksjonsovner med forskjellige frekvenser. Det siste tilskuddet til vår strålende hverdag er de såkalte “smarte” strømmålere. I tillegg kommer høyspentledninger samt alle mulige elektriske installasjoner, dimmere, sparepærer osv. med andre egenskaper som også lager såkalt «skittenstrøm».

Dette er med å forstyrre bioelektrisiteten hos oss alle, og for noen av oss er det faktisk selve årsaken til at vi blir syke og uopplagte, sover dårlig osv.  For noen av oss er blir det så ille at vi må flytte ut i skogen og bo i en hytte uten strøm.

For meg som refleksolog er bioelektrisitet noe jeg erfarer direkte, for eksempel når jeg jobber med nåler på et øre; Ved smerter og sykdom i kroppen vil det være korresponderende punkter og soner på øret som er smertefulle og som har lavere elektrisk motstand enn omgivelsene. Når jeg setter en nål i et slikt punkt og deretter roterer nåla, vil den rotere lett hvis det er et «dårlig» treff. Hvis det er et godt treff vil nåla bli «holdt fast», det er smertefullt og man opplever en terapeutisk effekt. Man kunne tenke seg at det er muskler som spenner seg og holder nåla fast, men dette skjer også på punkter på øret hvor det ikke finnes muskler. Jeg ser derfor ikke annen mulig forklaring på dette enn at det er et elektromagnetisk fenomen. Og kan vi bruke elektromagnetisme til å helbrede er det også nærliggende å tro at det kan være skadelig.

Vi er mange naturterapeuter som jobber med bioelektrisitet med gode resultater, og vi erfarer at mange blir bedre ved å redusere strålebelastningen. Det er derfor å sammenligne med å stikke hodet i sanden hvis man ignorerer de skadelige effektene av stråling og det terapeutiske potensialet ved for eksempel bio-holografiske metoder som refleksologi.

Nils Leidal

Intervju med Dr. Vilhelm Schjelderup – Elektromagnetismen og livet

https://www.youtube.com/playlist?list=PLBBCA132AA84316CB

Les også:

Felles løft til felles nytte

Om Nils Leidal 1 artikkel
Nils har 29 års erfaring med naturlig healing, refleksologi, akupunktur, acunova, akupressur og japansk massasje, både som utøver, foreleser og lærer. Nils driver Leidals Naturterapi.

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.