Kundemobbing på YouTube: Full retrett fra Haugaland Kraft, som nå har slettet videoen

Nytt lavmål fra kraftbransjen!

I ni måneder lå filmen offentlig publisert på Haugaland Kraft’s YouTube-kanal, der Haugaland Kraft latterliggjør overvåkningskritiske kunder som er bekymret for privatliv, personvern og smartmålere.  Etter et døgns omtale på Smartskandalens facebookside ble filmen slettet.

15. oktober mottok Smartskandalen.info et privat formidlet “tips” om at Haugaland Kraft AS på sin youtube-side hadde liggende en offentlig publisert platthetsvideo (satirevideo m/skuespillere) hvor de bagatelliserer overvåkningsproblematikken knyttet til AMS smartmålere, og hvor de offentlig gjør narr av egne overvåkningskritiske strømkunder.

Vi takket for tipset, sjekket ut hva det dreide seg om, og la deretter ut saken på Smartskandalens fb-side:


Vi regnet med at omtale av saken, her og på vår facebookside kunne føre til at Haugaland Kraft AS kunne velge å slette videoen, i forsøk på å unndra seg oppmerksomhet og kritikk, noe de faktisk nå har gjort.  Orginalvideoen, som Haugaland Kraft nå har slettet, hadde følgende adresse: https://www.youtube.com/watch?v=Z4a1Gw3ogUE

Før vår publisering av saken, sikret vi oss derfor en kopi av videoen, skjermdumper av Haugaland Krafts YouTube side, samt skjermdump av selve videopubliseringen.  Dette for å sikre at Haugaland Kraft ikke kan unndra seg offentlighetens lys i denne saken, og for å sikre at videoen for all ettertid vil være tilgjengelig for publikum.

Her kan du se en kopi av videoen Haugaland Kraft i desperasjon og panikk forsøkte å skjule da de ble oppmerksom på vår ovenstående facebookpublisering:

Skjermdump av Haugaland Kraft AS sin publiserte video, hvor de gjør offentlig narr av egne strømkunder.
Skjermdump av Haugaland Kraft AS sin publiserte video, hvor de gjør offentlig narr av egne strømkunder.
Haugaland Kraft's videooversikt. Vi ser omtalte platthetsvideo ligge øverst til venstre.
Haugaland Kraft’s videooversikt. Vi ser omtalte platthetsvideo ligge øverst til venstre.

Vi ser av ovenstående skjermdump at Haugaland Kraft AS publiserte videoen 21. desember 2017, at den er sett 108 ganger og har fått 1 stk “tommel’n opp”.  Videoen har altså ligget offentlig publisert i ca 9 måneder.  På Haugaland Krafts underside for videoopplastinger (skjermdump til høyre), ser vi omtalte video ligge øverst til venstre på siden, som sist opplastede video.

For Haugalendingene må det vel være litt trist å se at deres lokale kraftnettselskap troner øverst på pallen blandt landets mest kundefiendtlige kraftnettselskap, og trist å se at deres egen kraftleverandør i over 9 måneder ikke har klart å produsere noe annet enn nedlatende plattheter på sine egne kunders bekostning.

Haugaland Kraft.  Hvorfor valgte dere ikke heller å gjøre offentlig narr av det svært så overvåkningskritiske Datatilsynet?

Fra Datatilsynets ovenstående artikkel:

Ved å analysere detaljerte data om strømforbruk kan det i fremtiden være mulig å anta eller å forutsi når personene i hjemmet er på ferie eller på jobb, når de sover og er våkne, om de ser på TV eller bruker elektriske verktøy eller utstyr, hvor ofte de vasker klær og lignende.

Bruksmønstrene kan være nyttige for å analysere vårt strømforbruk med tanke på for eksempel strømsparing. Men bruksmønstrene kan også bli brukt til andre ting, slik som markedsføring og reklame. Politiet, skattemyndighetene, forsikringsselskaper, utleiere, arbeidsgivere og andre tredjeparter kan også være interessert i informasjon om det personlige strømforbruket.

Et nylig og utmerket eksempel fra Danmark, viser at det kun er POLITIKK som avgjør graden av “legalisert” overvåkning (illegal overvåkning har vi absolutt ingen kontroll på).  AMS-teknologien kan levere FULL PAKKE om ønskelig.  Det er nettopp dette faktum kraftnettbransjen ønsker å skjule, og unndra offentlig debatt, ved å spille på latterliggjøring av overvåkningskritiske strømkunder:

Danske myndigheter vil nå bruke AMS-teknologien til å overvåke arbeidslediges og støtteberettigedes elforbruk. Nå skal de sjekke om de arbeidsledige “står opp om morran”, når de slår av tv’en og legger seg osv.

Kontrol af hvor tit danskerne tænder lyset, opvaskemaskinen eller fjernsynet skal stoppe snyd med kontanthjælp. En alvorlig glidebane og i strid med loven, advarer eksperter.

Vi tok kontakt med Haugaland Kraft for kommentar

Olav Linga, konsernsjef og pressekontakt Haugaland Kraft
Olav Linga, konsernsjef og pressekontakt Haugaland Kraft

Konsernsjef Olav Linga står oppført som pressekontakt på Haugaland Kraft sin hjemmeside.
Vi når Olav Linga på telefon og forteller om reaksjonene på vi har fått på filmen. Han vil verken kommentere innholdet eller hvorfor filmen plutselig ble fjernet. Istedet får vi standardsvaret:

–  I forbindelse med smartmålerne forholder vi oss til informasjon fra myndighetene. Vi er pålagt av NVE å installere de nye målerne.

–  Men dere går jo lenger enn det, påpeker vi.  Er det ikke lite gjennomtenkt å tråkke på lokale kunder i en tid da telefonselgerne ringer døgnet rundt for å kapre kunder fra de lokale kraftprodusenter?  Kunder som er bekymret for privatliv og personvern har jo solid støtte i utspill fra blant annet Datatilsynet

Dette har Linga ingen kommentar til, utover å gjenta seg selv om pålegget fra NVE.

Vi tok så kontakt med Haugesunds Avis

Vi kontakter Haugesunds Avis og blir satt over til en hyggelig journalist. Joda, de nye målerne og kunder som nekter installasjon har vært tema også i denne avisen, bekrefter journalisten.
Vi legger frem vår sak som et tips, og mener spore å oppriktig interesse.

– Jeg noterer navn og nummer og legger frem saken for redaksjonssjefen.  Du er altså villig til kommentere saken på vegne av din organisasjon?

– Gjerne. Og du finner sikkert noen kunder der ute som også har mening om dette, svarer vi.

Ikke uventet kom det aldri noen telefon. Kritiske syn på smartmålerne siles gjerne vekk lenger opp i redaksjonene.

———-

Haugaland Kraft! Overvåkningspotensialet i AMS-teknologien er høyst reell, og absolutt ikke noe å gjøre narr av!  Men vi kan jo kanskje forstå behovet for å ta i bruk tvang, plattheter, løgnpropaganda, hersketeknikker og nedgjøring av egne strømkunder, når “tvangsproduktet” dere “markedsfører” overhodet ikke er i stand til å stå på egne ben!


 

 

Felles løft til felles nytte

Om Redaksjonen 109 artikler
Nettsiden er et folkeinitiativ for å påpeke KEISEREN UTEN KLÆR i AMS-smartmålersaken og i den EMF-relaterte helse- og miljøskandale som nå bygger seg opp i Norge og internasjonalt. Statens Strålevern, NVE og andre myndighetsorganer har ikke fulgt med i timen i forhold til nyere forskning som til fulle avdekker og dokumenterer hvor farlig disse AMS-målerne og EMF-stråletåka i realiteten er. I tillegg blir vi påtvunget en privatlivskrenkende overvåkningsdings i sikringsskapet. Dette kan vi ikke akseptere fra våre egne myndigheter. Folkeaksjonen er herved startet.

1 Comment

  1. “Ikke uventet kom det aldri noen telefon. Kritiske syn på smartmålerne siles gjerne vekk lenger opp i redaksjonene.”

    Ja, dette er helt typisk for den lokale distriktsavisen Haugesunds Avis; maksimalt lydig overfor ‘makten’ (sentrale makthavere) og overfor det politisk ‘korrekte’ (som i dette tilfellet bryter med bl.a. Grunnloven). Avvik forekommer ikke i HA! Redaksjonen der er et mektig sensurorgan. Leserinnlegg med ‘farlig innhold’ stoppe ubønnhørlig av de maktsyke individene.
    Videoen fikk meg her og nå til å bestemme meg for å skifte strømleverandør fra Haugaland Kraft til ———-!
    Hilsen mangeårig HK-kunde

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.