«Skitten strøm» gir smartmålerne overvåkningsmuligheter

 

Smartmålerens analyse av skitten strøm forteller hva du driver med (fra EE News Europe, 5.10.2017)

Som alt annet digitalt utstyr skaper også «smarte målere» forstyrrelser i strømnettet som kalles «skitten strøm». Med litt ekstra programvare i målerne kan de dessuten registrere og analysere skitten strøm fra ulike kilder i huset. Bare fantasien setter grenser for hva det kan brukes til…

Smartmålere skal brukes til å registrere og regulere strømmen i huset. Det pågår derfor hektisk utviklingsaktivitet for å gi dem mer «intelligens». En måte å gjøre det på, er å gi dem evnen til å analysere strømforbruket i huset i detalj. «Skitten strøm» gir nettopp slike muligheter, for alt utstyr lager forstyrrelser som de sender ut på strømnettet.

Et firma som har spesialisert seg på å analysere «skitten» i strømmen er 42 Technology. Firmaet har funnet fram til typiske frekvensmønstre som sendes ut på nettet fra ulikt forbrukerutstyr. Dermed kan det lages detaljerte analyser av hvilke apparater som er i bruk når på døgnet og hva de bruker av strøm. Bildet over viser hvilke frekvenser som den elektromagnetiske støyen består av (loddrett akse), og hvor lenge den varer (vannrett akse). Fargen viser hvor intens strålingen er.

Sammensetningen av frekvensene viser altså hva slags utstyr som skaper den skitne strømmen: her er det en TV, vannkoker, makuleringsmaskin, støvsuger, mikrobølgeovn og en avfukter. Tyske forskere viste forresten for noen år siden at man også kan identifisere hvilken kanal som står på på TVen i øyeblikket: bildene på skjermen gir ørsmå endringer i strømforstyrrelsene, og disse lar seg registrere.

Så har du lurt på om Storebror kan se deg gjennom smartmålerne, behøver du altså ikke å lure på det lenger. Svaret er JA. Det er dessuten at disse mulighetene ikke bare vil kunne utnyttes av nettselskapene, men at de vil bli sett på som en gullgruve og gjort kommersielt tilgjengelige, på samme måte som Google og Facebook utvinner informasjon om hva du skriver, og bruker den til å tjene penger på målrettet reklame.

Oppsiden er at når løsningen «Triple Ohm» fra 42 Technology er installert i din smartmåler, kan du få vite selv hva du har stående på – uten å gå rundt i huset eller leiligheten og sjekke. Kanskje du til og med får vite det fra din lokale app i ditt smarthus før et eller annet service-selskap som leverer personlige overvåkningstjenester fra sitt kundesenter i Mombay, Mombasa eller Bulgaria, har rukket å varsle deg om at det er støvsugeren du hadde glemt denne gangen, og – etter å ha analysert dine behov – har sendt deg et tilbud på en støvsuger som bruker mindre strøm, har mindre slitt motor, eller kan støvsuge for egen maskin mens du sover.

Eller kanskje du i en rettssak blir konfrontert med data som viser at støvsugeren var i bruk hjemme hos deg – «Og det må forresten ha vært en Miele Modell GT Plus!» – nettopp den dagen du påsto i retten at ingen var hjemme.

Mulighetene er uendelige – «bare fantasien setter grenser».

Les hele saken i Einar Flydals blogg

Felles løft til felles nytte

Om Redaksjonen 109 artikler
Nettsiden er et folkeinitiativ for å påpeke KEISEREN UTEN KLÆR i AMS-smartmålersaken og i den EMF-relaterte helse- og miljøskandale som nå bygger seg opp i Norge og internasjonalt. Statens Strålevern, NVE og andre myndighetsorganer har ikke fulgt med i timen i forhold til nyere forskning som til fulle avdekker og dokumenterer hvor farlig disse AMS-målerne og EMF-stråletåka i realiteten er. I tillegg blir vi påtvunget en privatlivskrenkende overvåkningsdings i sikringsskapet. Dette kan vi ikke akseptere fra våre egne myndigheter. Folkeaksjonen er herved startet.

1 Trackback / Pingback

  1. To viktige rettssaker – en i Norge og en i USA. – Mobilvett

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.