Forskere og leger fra 35 land krever at 5G-utbyggingen stanses

En pressemelding av det alvorlige slaget ble sendt ut kloden rundt i går. Den kommer nesten ikke til å bli lagt merke til – til tross for at dens innhold er vel så akutt som klimakrisen. Kanskje du i det minste kan videresende den til lokalavisa der du bor?

Her får du først pressemeldingen som fulgte med – i min oversettelse. Selve erklæringen og listen over undertegnere finner du nedenfor – dessverre uten norsk tekst:

Mer enn 180 forskere og leger fra 35 land sendte onsdag 13. september en erklæring til ledelsen i EU-kommisjonen der de ber om stans i økningen av master til den planlagte 5G-utbyggingen. Bekymringer over helsevirkningene fra sterkere strålingseksponering gjelder blant annet mulige nevrologiske virkninger, ufruktbarhet og kreft.

Trådløsnæringen forsøker å utplassere teknologi som kan ha visse meget konkrete utilsiktede skadevirkninger,” forklarer en av organisatorene bak henvendelsen, legen og forskeren Lennart Hardell, MD, PhD, professor ved Avdeling for onkologi, Fakultetet for medisin og helse, Örebro Universitet, Örebro, Sverige. “Vitenskapelige studier fra langt tilbake såvel som mange nyere studier påviser konsekvent skadelige virkninger på mennesker når de trådløse produktene testes på skikkelig måte og under betingelser som likner på virkelige situasjoner. Når vi alt finner helsefare ved slike nivåer, er vi meget bekymret over at det økte eksponeringsnivået fra 5G-strålingen vil føre til tragisk, uopprettelig skade.

5G-utbyggingen, som er planlagt for å ta unna større mengder data raskere gjennom trådløse nettoverføring, kommer til å kreve at det bygges master for hvert tiende til tyvende hus i bystrøk.

I brevet til den Europeiske Kommisjon skriver forskerne:

“Vi som har undertegnet, mer enn 180 forskere og leger fra 35 land, anbefaler stans i utrullingen av femte generasjon, 5G, for telekommunikasjon inntil mulige farer for menneskers helse og for miljøet har blir fullt ut undersøkt av forskere som er uavhengige fra næringen.”

Forskeren Joel Moskowitz, PhD, University of California, Berkeley offentlig helse, forklarer:

“Fagfellevurdert forskning har dokumenterter at næringen har påvirket studier av helsevirkninger fra strålingen fra trådløs kommunikasjon. Vi insisterer på at at 5G må stanses inntil forskning som er uavhengig fra næringen kan ble utført for å sikre folkehelsen.”

Moskowitz var en av rådgiverne bak en tidligere appell, the International EMF Scientist Appeal, et bønneskrift levert til Forente Nasjoner og Verdens Helseorganisasjon i 2015. Denne appellen er nå signert av mer enn 230 forskere fra 41 land. Alle av dem har publisert fagfellevurdert forskning om biologiske eller helsemessige virkninger av elektromagnetiske felt (EMF).

Siden Appellen ble publisert, har verdens største $25 millioners studie blitt utført av USA’s the Det Nasjonale Toksikologi-Programmet. Det framviser statistisk signifikant vekst i forekomstenen av hjerne- og hjertekreft blant dyr som ble eksponert for mobilstråling svakere enn internasjonale retningslinjer. Dette støtter opp under studier som viser en sammenheng mellom mennesker og mobilstråling og hjernesvulst, slik det er blitt påvist i en rekke mange fagfellevurderte forskningsstudier.

Appellen og erklæringen som kom denne uka peker på fagfolkenes bekymringer knyttet til eksponering for radiofrekvent stråling som omfatter …

… økt risiko for kreft, cellestress, økning av skadelige frie radikaler, genetiske skader, strukturelle og funksjonelle endringer av reproduksjonssystemet, mangler i læreevne og hukommelse, nevrologiske forstyrrelser og negative virkninger på menneskers generelle velvære. Skadevirkningene rammer langt videre enn menneskeheten, siden der er stigende belegg for skadevirkninger på såvel plante- og dyreliv.”

Så langt pressemeldingen. Hvordan står det så til med 5G-utrullingen her til lands? Vi kan regne med at det er omtrent som i USA og i Sverige, det vil si at den for lengst er under forberedelse:

For siden de gjeldende norske grenseverdiene ikke overskrides og forskriften sier at slik stråling ikke er farlig så lenge «god praksis» er fulgt, mens «god praksis» defineres som å holde seg under grenseverdiene, er det jo ingen fare, så da er det bare å kjøre på.

Hvem føler seg kallet til å gripe inn og stanse dette? HOD? Telenor-sjefen? Legestanden? Noen som har barn og barnebarn?

Miljøbevegelsen sover. Journalister flest har ikke kunnskapen de trenger for å forstå hva det handler om, og gjør heller narr av «tinnfoliehattene». Statens strålevern sitter der i sin egen verden med fortidas briller på og har tilrettelagt for at 5G-utrullingen ikke skal møte motstand. Så derfra kan vi ikke vente oss noen hjelp. Motstanden vil såvisst heller ikke komme fra de el-overfølsomme, for de har nok med sitt.

Fins det noen der ute med tid og ressurser til å sette i gang noe?

Les hele saken i Einar Flydal’s blogg

Nedenfor kan du lese hele den orginale pressemeldingen:

Her er pressemeldingen på svensk:

Felles løft til felles nytte

Om Redaksjonen 109 artikler
Nettsiden er et folkeinitiativ for å påpeke KEISEREN UTEN KLÆR i AMS-smartmålersaken og i den EMF-relaterte helse- og miljøskandale som nå bygger seg opp i Norge og internasjonalt. Statens Strålevern, NVE og andre myndighetsorganer har ikke fulgt med i timen i forhold til nyere forskning som til fulle avdekker og dokumenterer hvor farlig disse AMS-målerne og EMF-stråletåka i realiteten er. I tillegg blir vi påtvunget en privatlivskrenkende overvåkningsdings i sikringsskapet. Dette kan vi ikke akseptere fra våre egne myndigheter. Folkeaksjonen er herved startet.

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.