MENINGSMÅLING OM ACER (EUs ENERGIRÅD)

MENINGSMÅLING OM ACER (EUs ENERGIRÅD)

Jeg er ingen varm tilhenger av meningsmålinger. Altfor ofte er det slik at pengesterke organisasjoner får et firma som har spesialisert seg på spørreundersøkelser til å formulere spørsmålene slik at svaret er gitt. Dette har vi sett en rekke eksempler på, både når det gjelder energipolitikk, innvandringspolitikk og andre spørsmål. Den som betaler for «undersøkelsen», får det svaret man har bedt om å få.

Nå er jeg blitt oppfordret til å trykke en artikkel om folks holdninger til at EUs energiråd som Nei til EU fikk gjennomført (før jul). Det er nok sannsynlig at denne undersøkelsen kan være like tvilsom som de undersøkelsene Energi Norge årlig har abonnert på, men resultatet virker likevel ikke helt urimelig: «Vet ikke»-prosenten er høy og FrPs velgere er mest skeptiske til den foreslåtte avtalen. Her er vedlegget:

Les Odd Handegårds gruppe her:

https://www.facebook.com/groups/1381924528488558/

Felles løft til felles nytte

Om Odd Handegård 90 artikler
Født og oppvokst i Odda. Utdannet ved Universitetet i Oslo (statsvitenskap) våren 1967. Arbeidet i Oslo noen år, og ble ansatt ved Universitetet i Tromsø høsten 1971 - et år før universitetet åpnet. Jeg var det meste av tiden knyttet til fiskerifagene - fra 1985 som direktør ved Norges fiskerihøgskole. NFH ble inkorporert som en avdeling ved Universitetet i Tromsø fra og med 1988. Pensjonist fra årsskiftet 2002/2003, men jeg jobbet med andre oppgaver ved NFH ennå noen år til jeg var godt over 70. - Jeg har i hele mitt voksne liv deltatt i aktiviteter som verken har med jobb eller bokskriving å gjøre. Det gjelder både politikk (særlig på 1960- og 1970-tallet), og arbeid i frivillige organisasjoner, særlig innen idrett, osv.

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.