EUROPA LURER SEG SELV – OG OSS ALLE

EUROPA LURER SEG SELV – OG OSS ALLE

Det har vært et gjennomgående tema på denne FB-sida at EUs energipolitikk er bygd på illusjoner. EU har vedtatt optimistiske energimål som ikke lar seg realisere, bl.a. fordi det økonomiske systemet har PRODUKSJONSVEKST som grunnlag for den økonomiske virksomheten. Og produksjonsvekst forutsetter vekst i bruken av energi – og den skal helst være fornybar. Men utsiktene for vekst i den fornybare energien er små i EU.

Den viktigste «løsningen» i dag er utrolig nok å sende mest mulig av Norges vannkraft til EU. Men dette løser naturligvis ingen problemer ettersom det norske kraftunderskuddet som vil oppstå, må dekkes av fossil energi fra EU. Litt mer vindkraft og solkraft kan naturligvis bygges i EU og Norge, men veksten i slik fornybar energi klarer ikke å holde tritt med vekstkravene fra industri og handel. Jeg legger ved en artikkel som dokumenterer dette.

Den viser at veksten i ny, fornybar energi i Tyskland ikke har vært særlig stor de siste årene: I fjor økte bruken av fornybar energi fra 12.5 til 13.1 prosent, mens oljeforbruket økte fra 33.9 til 34.6 prosent. Den fornybare energien kommer altså I TILLEGG TIL veksten i bruk av fornybar energi. Mer fornybar energi fører ikke til redusert bruk av fossil energi!! «Energiewende» kan ikke oppfattes som annet enn en gedigen fiasko.

Slike fakta er sterkt underkommunisert i norsk energidebatt, der myndighetene i stedet konsentrerer seg om å innbille oss at det er lurt av Norge å «selge vannkrafta og å få vindkraft og fossil energi tilbake» – det er ingen tilfeldighet at Gudbrand i Lia var fra Norge. Eventyret handler – som vi ofte har vært inne på – om at de som bygger eksportkablene, prøver å få oss til å tro at kablene egentlig ikke skal eksportere energi, men bare «effekt» som skal bidra til at EU vil kunne fungere også når det ikke blåser på kontinentet.

Dette, og forestillingen om at omleggingen av norsk energipolitikk er nesten gratis for forbrukerne, vil de ha oss til å tro på. Det er etter mitt syn ganske ufattelig at de tør å stå slike åpenbare bløffer. Et fint navn har de også satt på politikken: Norge skal bli Europas batteri – noe som i realiteten betyr at norske forbrukere skal gi fra seg en del av sine desiderte fordeler, og ta til takke med bare ulemper.

http://second-opinion.se/tyskland-lika-fossilt-som-forr/

Les Odd Handegårds gruppe her:

https://www.facebook.com/groups/1381924528488558/

Felles løft til felles nytte

Om Odd Handegård 90 artikler
Født og oppvokst i Odda. Utdannet ved Universitetet i Oslo (statsvitenskap) våren 1967. Arbeidet i Oslo noen år, og ble ansatt ved Universitetet i Tromsø høsten 1971 - et år før universitetet åpnet. Jeg var det meste av tiden knyttet til fiskerifagene - fra 1985 som direktør ved Norges fiskerihøgskole. NFH ble inkorporert som en avdeling ved Universitetet i Tromsø fra og med 1988. Pensjonist fra årsskiftet 2002/2003, men jeg jobbet med andre oppgaver ved NFH ennå noen år til jeg var godt over 70. - Jeg har i hele mitt voksne liv deltatt i aktiviteter som verken har med jobb eller bokskriving å gjøre. Det gjelder både politikk (særlig på 1960- og 1970-tallet), og arbeid i frivillige organisasjoner, særlig innen idrett, osv.

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.