«Smarte strømmålere»: Hvordan kan «så lite stråling» være et problem?

Hva kan en aurucana-høne ha med saken å gjøre? Det finner du svar på.
Hva kan en aurucana-høne ha med saken å gjøre? Det finner du svar på.

Selvsagt virker det helt urimelig at et kort signal fra måleren én gang i timen (eller én gang i døgnet noen steder) skal kunne gi helseskader. Særlig når det er så svakt at det bare utgjør tusendeler av de gjeldende grenseverdiene. De som er bekymret, virker derfor å være bekymret på et helt urimelig grunnlag – altså kort sagt: De må være helt på jordet.

Men det er i selve spørsmålet at feilen ligger. Her er fire forholdsvis enkle og korte forklaringer – med referanser til forskningskilder og bloggposter der du finner flere nærmere forklaringer. Her er dessuten noen råd om hva du kan gjøre selv.

Du kan fortsatt velge å tro at «smartmålere» umulig kan være noe helseproblem, men du vil se at da er du på usikker grunn. Det er ikke tro, men viten som teller. Og vitenskapen er klar i sin tale.

Les hele artikkelen i Einar Flydal’s blog

Felles løft til felles nytte

Om Redaksjonen 109 artikler
Nettsiden er et folkeinitiativ for å påpeke KEISEREN UTEN KLÆR i AMS-smartmålersaken og i den EMF-relaterte helse- og miljøskandale som nå bygger seg opp i Norge og internasjonalt. Statens Strålevern, NVE og andre myndighetsorganer har ikke fulgt med i timen i forhold til nyere forskning som til fulle avdekker og dokumenterer hvor farlig disse AMS-målerne og EMF-stråletåka i realiteten er. I tillegg blir vi påtvunget en privatlivskrenkende overvåkningsdings i sikringsskapet. Dette kan vi ikke akseptere fra våre egne myndigheter. Folkeaksjonen er herved startet.

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.