Fwd: [Debatt om energi og klima m.m.] HJELPER HELLER IKKE CO2-AVGIFTER?

HJELPER HELLER IKKE CO2-AVGIFTER?

Denne FB-sida ble i sin tid opprettet fordi deler av norsk energipolitikk lenge hadde blitt systematisk misbrukt i arbeidet for å fremme norsk klimapolitikk, særlig av venstresida og mange miljøorganisasjoner som sto for de mest aggressive illusjonene, nemlig at det globale klimaet var tjent med at vesentlige deler av

• Energien fra norsk vannkraft heller burde brukes i EU enn i Norge,
• Husholdningenes strømbruk i større grad måtte over på vindkraft og fossil energi,
• Elektrifisering av sokkelen er en fordel for det globale klimaet,
• El-biler er et betydelig klimaframskritt osv.

Disse – og flere – myter er plukket fra hverandre det siste året, og det gode er at konklusjonen bør få tilslutning hos alle, uansett hva man måtte mene om årsakene til eventuelle klimaendringer. Nesten alle «klimatiltak» som misbruker norsk fornybar energi, er egentlig svindel – i beste fall idéer som må være snappet opp på sommerleir hos fjortisene i Natur og Ungdom. Og det blir ikke blitt bedre av at Norge har sluttet seg til EUs klimakvotesystem som har vært en komplett fiasko i mange år.

Nå tror mange at løsningen når det gjelder reduserte klimagassutslipp, er skjerping av nasjonale klimaavgifter/-skatter: Det bør bli enda dyrere å produsere varer med såkalte «klimafottrykk». Men så viser det seg at heller ikke dette fungerer. Klimagassutslippene stiger parallelt med økt CO2-skatt. Hvordan kan dette henge sammen?

Jo, ganske enkelt slik: Den lille nedgangen i klimagassutslipp i Vest-Europa og Nord-Amerika de siste årene, har ekskludert produksjonen av enkelte varer. Samtidig har særlig Kina overtatt produksjonen etter bedrifter som ikke klarer seg i Vesten. Og Kinas produksjon vokser fordi også kullproduksjonen vokser med mange nye bedrifter i året. Etterspørselen i Vesten etter kinesiske produkter og veksten i internasjonal handel har vært meget betydelig. Veksten overskrider langt det lille som er oppnådd som følge av Kyoto-avtalen. Vinningen er gått opp i spillingen, summen av klimagassutslipp for kloden totalt sett, er økt kraftig. Vestlig klimapolitikk er et fantasiprodukt og for det meste ren ønsketenkning, uten rot i realiteter.

Klimaarbeidet i verden går sin skjeve gang – politikerne skjønner ikke hva de skal gjøre. Det er ingen sammenheng mellom mål og midler.

Flere detaljer i vedlegget som jeg har fått fra et av gruppas medlemmer.

Carbon Taxes Increase Global CO2 Emissions. Period. | The Global Warming Policy Forum (GWPF)

Les Odd Handegårds gruppe her: https://www.facebook.com/groups/1381924528488558/

Felles løft til felles nytte

Om Odd Handegård 90 artikler
Født og oppvokst i Odda. Utdannet ved Universitetet i Oslo (statsvitenskap) våren 1967. Arbeidet i Oslo noen år, og ble ansatt ved Universitetet i Tromsø høsten 1971 - et år før universitetet åpnet. Jeg var det meste av tiden knyttet til fiskerifagene - fra 1985 som direktør ved Norges fiskerihøgskole. NFH ble inkorporert som en avdeling ved Universitetet i Tromsø fra og med 1988. Pensjonist fra årsskiftet 2002/2003, men jeg jobbet med andre oppgaver ved NFH ennå noen år til jeg var godt over 70. - Jeg har i hele mitt voksne liv deltatt i aktiviteter som verken har med jobb eller bokskriving å gjøre. Det gjelder både politikk (særlig på 1960- og 1970-tallet), og arbeid i frivillige organisasjoner, særlig innen idrett, osv.

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.