NVE og «smartmålerne»: beslutning om naboskap i dag?

Dette er første del av en serie republiseringer av et utvalg artikler fra Einar Flydal.  Utvalget vil løpende belyse de ulike utfordringer vi møter i forvaltningen og byråkratiet, konkretisering av helse- og miljøfare ved “smarte” strømmålere, elektrotåka osv.

NVE og «smartmålerne»: beslutning om naboskap i dag?

Av Einar Flydal

Det er ventet at NVE i dag, 16. mai, vil offentliggjøre en beslutning som vil vekke store protester, uansett hva beslutningen inneholder. Saken gjelder «smartmålere» der det fins dokumentert el-overfølsomme naboer, f.eks. i boligblokker: Fritak fra utskiftning gis nemlig bare for måleren til deg som ikke tåler den, ikke til naboene som gjør deg syk av at deres målere står på den andre siden av din soveromsvegg eller på den andre siden av hagegjerdet. NVE har 15 – 20 saker på bordet der hensynet til naboer som ikke tåler «smartmålere» er problemet.

Sendernes rekkevidde er meget lang (opptil 50 km), og går lett gjennom vegger. At noen blir akutt dårlige av slikt, er veldokumentert, også av norske leger ved praktiske tester. Skal naboenes «smartmålere» få gjøre noen syk? Eller skal det tas hensyn til el-overfølsomme når «smartmålere» med sine mikrobølgesendere installeres – og i så fall i hvor lang omkrets? I tomannsboliger, boligblokker, eller i hele villastrøk?

NVEs beslutning vil uansett hva den blir, få store konsekvenser og utløse konflikter.

NVE, er hovedansvarlig for det milliardprosjektet det er å skaffe alle norske målepunkter for strøm automatisk måleravlesning innen utgangen av 2018, mens arbeidet utføres av netteierne, som har ansvar for teknologivalget.

Teknologien for å rapportere målerstand baseres i praksis utelukkende på mikrobølgesendere som sender meget korte, men kraftige signaler oftere enn hvert sekund, noe som gir lave frekvenser – med veldokumenterte skadevirkninger på kort og lang sikt (se bloggpost 02.03.2017 og bloggpost 14.03.2017). Utrulling av «smartmålere» foregår kloden rundt, og kloden rundt rapporteres det om folk som blir akutt syke og må i gang med skjermingstiltak eller flytte, og det protesteres og aksjoneres nær sagt overalt.

NVE er tvunget til å velge mellom Schylla og Charybdis – to onder. Dagen vil vise hvordan dette blir håndtert, men jeg tror jeg har en viss aning. Heldigvis er det 17. mai i morgen, så er det helg, og neste uke er det stort sett arbeidsfri. Det sikrer at beslutningen vil bli lite omtalt.

Hvis NVE velger å beskytte mikrobølgene…

Hvis NVE velger å beskytte den teknologiske løsningen som er dominerende i dag – mikrobølget radio i maskenettverk – vil mange bli akutt syke, alle få langsiktig økt helserisiko, og miljøet vil utsettes for nok en miljøgift som er overalt, er aktiv døgnet rundt – og som vi enkeltvis knapt kan beskytte oss mot. Det foreligger en rekke forskningsrapporter som påviser helseskader ved stråling svakere enn den som kommer fra «smartmålere».

Les resten av artikkelen på Einar Flydals blogg:

NVE og «smartmålerne»: beslutning om naboskap i dag?

Felles løft til felles nytte

Om Redaksjonen 109 artikler
Nettsiden er et folkeinitiativ for å påpeke KEISEREN UTEN KLÆR i AMS-smartmålersaken og i den EMF-relaterte helse- og miljøskandale som nå bygger seg opp i Norge og internasjonalt. Statens Strålevern, NVE og andre myndighetsorganer har ikke fulgt med i timen i forhold til nyere forskning som til fulle avdekker og dokumenterer hvor farlig disse AMS-målerne og EMF-stråletåka i realiteten er. I tillegg blir vi påtvunget en privatlivskrenkende overvåkningsdings i sikringsskapet. Dette kan vi ikke akseptere fra våre egne myndigheter. Folkeaksjonen er herved startet.

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.